کشفی جالب درباره مقاومت قرنیه چشم مقابل کرونا

به گزارش مهسان بلاگ، یافته های جدید دانشمندان آمریکایی نشان داد ویروس کووید 19 نمی تواند به وسیله قرنیه چشم فرد را آلوده کند.

کشفی جالب درباره مقاومت قرنیه چشم مقابل کرونا

به گزارش خبرنگاران از خبرنگاران، با گذشت 11 ماه از همه گیری ویروس کرونا در دنیا، هر روز ابعاد جدیدی از رفتار این ویروس آشکار می گردد. تا به امروز تعیین شده است ویروس کووید 19 توانایی حمله مستقیم به بافت ریه، قلب، مغز، دستگاه گوارش و کلیه ها را دارد. دانشمندان می گویند احتمال آنکه این ویروس بتواند اندام ها و بافت های بیشتری از بدن را درگیر خود کند نیز وجود دارد. با این حال، به تازگی دانشمندان آمریکایی ابعاد دیگری از این موضوع را آشکار نموده اند.

دانشمندان دانشگاه واشنگتن اعلام کردند قرنیه که اولین بافت چشم در تماس با دنیا بیرون است می تواند از آلوده شدن به وسیله ویروس کرونا جلوگیری کند.

یکی از محققان در این باره گفت: یافته های ما اثبات نمی نماید که تمامی قرنیه ها توانایی مقاومت در برابر ویروس کرونا را دارند. با این حال، آزمایش های ما بر روی تمامی قرنیه های اهدایی نشان دهنده مقاومت آن در برابر کووید 19 بود. با این وجود، ممکن است قرنیه بعضی افراد به این ویروس اجازه رشد دهد، اما ما در مطالعات خود به چنین نتیجه ای نرسیدیم.

دانشمندان در این تحقیقات بافت قرنیه چشم 25 اهدا کننده و نیز قرنیه چشم موش ها را در مقابل 3 ویروس مختلف شامل کووید 19، ویروس زیکا و ویروس هرپس سیمپلکس 1 مورد آنالیز قرار دادند. ویروس هرپس سیمپلکس 1 و 2 از شایع ترین ویروس های بیماری زا برای انسان هستند.

ویروس هرپس سیمپلکس 1، موجب تبخال لب و ویروس هرپس سیمپلکس 2، موجب تب خال تناسلی می گردد. این ویروس ها بسیار شایع و مسری هستند. HSV-1 به وسیله بزاق آلوده منتقل می گردد، اما HSV-2 به وسیله تماس جنسی انتقال پیدا می نماید.

شواهد نشان داد دو ویروس زیکا و هرپس سیمپلکس 1 توانایی تکثیر در بافت قرنیه چشم را دارند، اما کووید 19 این توانایی را ندارد.

یکی از محققان در این باره گفت: تصور دانشمندان این است که قرنیه و بافت ملتحمه چشم می تواند مکانی برای ورود ویروس کرونا باشد، اما نتایج تحقیقات ما نشان داد کووید 19 توانایی فراوری و تکثیر در بافت قرنیه را ندارد. داده های ما نشان می دهد ویروس کرونا برخلاف ویروس زیکا و هرپس سیمپلکس 1 نمی تواند به بافت قرنیه نفوذ کند.

دانشمندان می گویند هنوز نمی توانیم به قطعیت دلیل ناتوانی ویروس کرونا در ورود به قرنیه و بافت ملتحمه را تشریح کنیم. محتمل است یک مانع مولکولی به نام اینترفرون لامبدا در چشم که مانع از رشد ویروس در قرنیه می گردد دلیل این امر باشد.

به گفته دانشمندان این امر نیازمند تحقیقات بیشتر است. هنوز هم استفاده از عینک و نیز عدم دست زدن به چشم در همه گیری کرونا باید مورد توجه مردم باشد. همچنین باید همچنان به توصیه های بهداشتی در زمینه انتقال کووید 19 به وسیله چشم توجه گردد.

تحقیقات دیگر چه می گوید؟

تحقیقات روی 216 کودک مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان بچه ها شهر ووهان چین نشان داد بیش از یک کودک از هر 5 کودک (23 درصد) آن ها علائمی مانند ورم ملتحمه (چشم صورتی) و یا مالش چشم را نشان داده اند. ملتحمه یک غشای نازک و شفاف است که روی صلبیه چشم را پوشانده است. ملتحمه به دلایل عفونی و غیرعفونی ممکن است دچار التهاب و ورم گردد. این امر می تواند در هر دو چشم و یا تنها در یکی از چشمان رخ دهد.

در این تحقیق که روی بچه ها با میانگین سنی 7 سال انجام گرفت نشان داد 43 درصد از بچه ها بیمار هیچ کدام از علائم ابتلا را نشان نداده اند. همچنین در میان بچه های که دارای علائم بوده اند یک سوم آن ها تب و یا سرفه خشک داشتند. این در حالی است که 22 درصد تمامی بچه ها انواع مختلف علائم مرتبط با چشم را از خود نشان داده اند.

یکی از موضوعات رایج در میان بچه ها مبتلا به کرونا، مالش چشم بوده است. نزدیک به 40 درصد بچه ها بیمار، مالش چشم را از خود نشان داده اند.

محققان می گویند مشاهده علائم مرتبط با چشم در بچه ها مبتلا به کرونا می تواند به عنوان یکی از راه حل های شناسایی بیماری در افراد کم سن و سال در نظر گرفته گردد.

دانشمندان اعلام کردند کووید 19 می تواند در بلند مدت عوارض سنگینی برای بیماران داشته باشد. محققان در آنالیز های خود مشاهده کردند در بعضی بیماران ویروس به سیستم بینایی فرد حمله می نماید. دانشمندان با آنالیز یک زن 64 ساله کرونایی مشاهده کردند دو ماه پس از بهبودی ردپای ویروس در چشمان وی وجود دارد.

این زن مدتی پس از آنکه از بیمارستان مرخص شد، از وجود درد در هر دو چشمش گلایه داشت. تیم متخصصان مرکز تحقیقاتی بیمارستان ووهان چین پس از دو بار عمل جراحی چشم این زن اعلام کردند پروتئین ویروس کرونا در چشمان این زن وجود دارد. این بیمار در زمان ابتلا به کرونا و پیش از بستری شدن در بیمارستان به مدت 5 روز از سرفه های خشک و برای 9 روز از اسهال رنج می برده است. با این حال، آنالیز های پزشکی در آن موقع نشان داد او هیچ علامت بینایی ابتلا به کرونا را نداشته است.

علائم بیماری این زن 18 روز پس از ابتلا از بین رفت و دو تست کرونایش در یک بازه زمانی 3 روزه منفی اعلام شد. با این حال، پس از مدتی هر دو چشم این زن درگیر عوارض ابتلا به کووید 19 شد.

پزشکان می گویند این زن دچار گلوکوم (آب سیاه) شده است و این امر می تواند به چشم و عصب بینایی آسیب غیرقابل بازگشت وارد کند و در صورت معالجه نشدن، باعث کوری فرد گردد. از عوارض این بیماری می توان به سفت شدن کره چشم، وجود نقاط کور در میدان دید و نامناسب بودن دید در شب اشاره نمود.

متخصصان با آنالیز نمونه های گرفته شده از چشمان این زن، مشاهده کردند آنتی ژن یا همان پروتئین ویروس کرونا در چشمان زن وجود داشته است. از همین رو، دانشمندان می گویند چشم ها یکی از اندام هایی هستند که می توانند از سوی کووید 19 مورد حمله قرار گیرند.

مجله صادق ویلا: مجله صادق ویلا | آموزش چاپ و طراحی گرافیکی، موشن گرافیک

اخبار ورزشی: اخبار ورزشی، مجله خبری و تحلیلی ورزش ایران و جهان

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 3 شهریور 1400 بروزرسانی: 3 شهریور 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 67726

به "کشفی جالب درباره مقاومت قرنیه چشم مقابل کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کشفی جالب درباره مقاومت قرنیه چشم مقابل کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید